Yağlı diyetler geçmişte bırakılır. Bugüne kadar, herhangi bir kilo kaybı programı bitki ve hayvansal kökeni yararlı yağ kullanımı anlamına gelir. İkincisi için ihtiyaç balık ve süt ürünlerinin tüketimi ile kaplıdır. Yağlar bitkisel yağlar en iyi kaynakları olarak kabul edilir. Dünya bu ürünün 40 çeşit daha bilir. Yağlar yararlı özellikleri işleme yöntemlerine bağlıdır, hangi onlar yapılır hammadde.
Bitkisel yağlar türleri
Bitkisel yağ üretmenin iki yolu vardır.
Presleme – ezilmiş hammadde yağ basarak. En yararlı bitkisel yağ soğuk presleme sonucunda elde edilir. Sıcak presleme tohumlar hammadde ürün maksimum miktarını ayıklamak için ısıtılır.
Ekstraksiyon – ham maddelere organik çözücüler ekleyerek yağ elde etmek. Bu yöntem en ekonomik, ancak daha az yararlıdır, solvent bir parçası olarak son üründe kalabilir.
Ürünün hangi şekilde elde edilirse, filtrasyon ve daha sonra arıtmaya tabi tutulur. Arıtma derecesine göre petrol sınıflandırılır:
Rafine edilmemiş-en yararlı yağ, belirgin bir tat ve hammadde aroması vardır, sadece mekanik temizlik maruz kalır;
Nemlenmiş – arıtma sıcak su püskürtme oluşur;
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Rafine-en yaygın tür, bu çeşitli karakteristik zayıf aroma bitkisel yağ için, şeffaf tutarlılık, ürün tüm saf ve nötralizasyon alkali Temizleme sonucu olarak elde edilir;
Deodorant-sıcak buhar tarafından vakum altında arındırılmış bir ürün, neredeyse renk, tat, koku yoksun olan şeffaf bir maddedir.
Yağlar yararlı özellikleri
Bitkisel yağların değeri yağ asitleri içeriğidir. İnsan vücudu bağımsız olarak bunları üretmek mümkün değildir, çünkü bu maddelerin, yer doldurulamaz denir. Esansiyel yağ asitleri eksikliği çocukluk çağında büyüme ve gelişim ihlali kışkırtma olabilir, yetişkinler için onların eksikliği üreme sisteminin çalışma bozuklukları ile doludur. Yağ asitleri kardiyovasküler hastalıkların gelişimini inhibe, aterosklerotik plaklar imha katılmak.
Yağlar yararlı özellikleri vitaminler ve iz elemanları içeriği tarafından şartlandırılmış. Tüm yağlar bileşimi fosfeler, steroller, tocopherols, hangi kanda kolesterol düzeyini düzenleyen, bağırsaklarda emilimini yavaşlatmak içerir. Ayrıca, bitkisel yağlar yararlı fonksiyonları bir dizi vardır:
bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi;
Diyabet, anemi, kan pıhtıları, konvülsiyonlar, malign tümörlerin önlenmesi;
Saç durumunun geliştirilmesi, tırnak plakaları;
Kırışıklıkların önlenmesi, yaşlanma süreçleri yavaşlama, cilt elastikiyetini korunması.
Bitkisel yağlar türleri
Bitkisel yağ üretmenin iki yolu vardır.
Presleme – ezilmiş hammadde yağ basarak. En yararlı bitkisel yağ soğuk presleme sonucunda elde edilir. Sıcak presleme tohumlar hammadde ürün maksimum miktarını ayıklamak için ısıtılır.
Ekstraksiyon – ham maddelere organik çözücüler ekleyerek yağ elde etmek. Bu yöntem en ekonomik, ancak daha az yararlıdır, solvent bir parçası olarak son üründe kalabilir.
Ürünün hangi şekilde elde edilirse, filtrasyon ve daha sonra arıtmaya tabi tutulur. Arıtma derecesine göre petrol sınıflandırılır:
Rafine edilmemiş-en yararlı yağ, belirgin bir tat ve hammadde aroması vardır, sadece mekanik temizlik maruz kalır;
Nemlenmiş – arıtma sıcak su püskürtme oluşur;
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Rafine-en yaygın tür, bu çeşitli karakteristik zayıf aroma bitkisel yağ için, şeffaf tutarlılık, ürün tüm saf ve nötralizasyon alkali Temizleme sonucu olarak elde edilir;
Deodorant-sıcak buhar tarafından vakum altında arındırılmış bir ürün, neredeyse renk, tat, koku yoksun olan şeffaf bir maddedir.
Yağlar yararlı özellikleri
Bitkisel yağların değeri yağ asitleri içeriğidir. İnsan vücudu bağımsız olarak bunları üretmek mümkün değildir, çünkü bu maddelerin, yer doldurulamaz denir. Esansiyel yağ asitleri eksikliği çocukluk çağında büyüme ve gelişim ihlali kışkırtma olabilir, yetişkinler için onların eksikliği üreme sisteminin çalışma bozuklukları ile doludur. Yağ asitleri kardiyovasküler hastalıkların gelişimini inhibe, aterosklerotik plaklar imha katılmak.
Yağlar yararlı özellikleri vitaminler ve iz elemanları içeriği tarafından şartlandırılmış. Tüm yağlar bileşimi fosfeler, steroller, tocopherols, hangi kanda kolesterol düzeyini düzenleyen, bağırsaklarda emilimini yavaşlatmak içerir. Ayrıca, bitkisel yağlar yararlı fonksiyonları bir dizi vardır:
bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi;
Diyabet, anemi, kan pıhtıları, konvülsiyonlar, malign tümörlerin önlenmesi;
Saç durumunun geliştirilmesi, tırnak plakaları;
Kırışıklıkların önlenmesi, yaşlanma süreçleri yavaşlama, cilt elastikiyetini korunması.
Yorumlar
Yorum Gönder